Mod Your Own Bios / Discussions on BIOS Transcoding

Discussion in 'BIOS Mods' started by hellohello, Jul 12, 2007.

  1. angelofdeath

    angelofdeath MDL Novice

    Feb 12, 2008
    42
    0
    0
    i have a award bios in gigabyte GA-945GCMX-S2 mobo .. i saved the bios from the manufactuirers provided utility and then applied ISA to it using CBROM .. when i added ISA to it it only shows 76.6% complete ........ and not 100% . and then i again took the fresh bios file and used the 4b method ppubkey and bbmarker it tells 100% complete both times i flashed it on my bios installed OEM vista ultimate and when i logon .. its not activated ....

    why is it happening ??? ISA it says 67.6 % complete and when i use 4b bethod it doesn't work ... can someone pleaseeeeeeeee help me and tell where am going wrong ?????
     
  2. warp-10

    warp-10 MDL Novice

    Jan 29, 2008
    17
    0
    0
    isa method will not show 100% but it works fine
     
  3. akkman

    akkman MDL Novice

    Feb 13, 2008
    4
    0
    0
    Yen,

    Thank you for the excellent information. I have followed along with your guide for Phoenizbios on my Sager 5720 BIOS. I had no trouble until I get to

    -Search for "RSDT" and if present "XSDT" string.
    Overwrite string next to "RSDT" and "XSDT" with your OEM table and OEM table ID you want.
    They are usually found at BIOSCOD1.ROM file. Save changes.

    I am sorry to ask but what is the OEM table and OEM table id? Are they needed for the new BIOS to work?

    Thank you in advance for your help.

    Akkman
     
  4. HOUSE

    HOUSE MDL Novice

    Feb 17, 2008
    6
    0
    0
    Edit.

    THX for all the Tools, Tutorials, and our Hard work.
    I patched my Bios (Asus Crosshair v0804).


    At my First try i bricked my Bios-Chip. -> blackscreen . I bot my a new Bios-Chip and redux my bricked Chip.

    Now everthings all right :) I have a patched bios , and 2 efficiend working Bios-chips (one to change or to learn)

    i´m happy

    cheers

    HOUSE
     
  5. dannon

    dannon MDL Novice

    Feb 15, 2008
    1
    0
    0
    Gigabyte GA-7VT600 BIOS Help

    Got a Gigabyte GA-7VT600 1394 motherboard. Want to mod bios for Vista activation. Followed the tutorial, but got an error:

    D:\BIOMOD>cbrom 7VT600FF7.bin /ISA iasus.bin
    cbrom V1.82 [04/11/07] (C)Phoenix Technologies 2001-2007
    Can't open iasus.bin file

    not sure what I am doing wrong. I don't have a file called iasus.bin anwhere in the tools I downloaded.

    I can post the file if someone would like to MOD it for me....
     
  6. Habu

    Habu MDL Novice

    Feb 22, 2008
    5
    0
    0
    i have an A8v-x with Ami bios. This morning, i downloaded utilites (normal and Fc version) to make my owne mod bios, but i have a virus alert from Kaspersky, that files contain a Trojan.

    Can someone confirm that file are infected, or that is a false alert ?

    How knowing that my bios is Fc or not ?
     
  7. thezman

    thezman MDL Novice

    Feb 26, 2008
    18
    0
    0
    i have the same message .. with kaspersky , avira, and nod.. please confirm this is okay id love to use this tool i also have a ami bios
     
  8. ancestor(v)

    ancestor(v) Admin
    Staff Member

    Jun 26, 2007
    2,734
    4,930
    90
    There is a known false-positive. Please describe the issue more precisely and give me the link to the tool you mean, please (just to make really sure we talk about the same thing).
     
  9. thezman

    thezman MDL Novice

    Feb 26, 2008
    18
    0
    0
    well kaspersky and avira flag it as soon as i got to download it. i turned off kaspersky and downloaded it and the only way i can work with the files or even look at them is by leaving kaspersky or avira turned totally off..

    also can someone please help i posted in the main forum but i need to make the backup .rom to add the slic files to but i simply can not seem to find a tool to let me do that.. please help me out. thanks ... ami bios on sony vaio intel mobo d915gag.. thank you so much for any help
     
  10. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,978
    3,306
    300
    As ancestor(v), said is this AMI_SLIC3-0930 or ASUS_AMI-FC10 ? and they are false-positives i have use both programs and i run symantec antivirus corporate.
     
  11. thezman

    thezman MDL Novice

    Feb 26, 2008
    18
    0
    0
    it was ami_slic3-0930
     
  12. crazyPC

    crazyPC MDL Novice

    Feb 28, 2008
    14
    0
    0
    Hi Yen.. I am having trouble using the method 3 of AMI BIOS patching (AMI BIOS with FC Module). I am trying to use ASUS_AMI-FC10 to patch the ASUS bios for ASUS MAXIMUS FOrmula 0907. It gives me the error "Cant find configure lock in module 1b". Please advice on how to go forward. Thanks
     
  13. 2centsworth

    2centsworth MDL Senior Member

    Feb 12, 2008
    333
    24
    10
    Is it possible to add a Dell XP SLP option to the AMI GUI mod tools listed in the beginning of this thread?
     
  14. qpok

    qpok MDL Novice

    Feb 26, 2008
    16
    0
    0
    Is it possible to add the certificate to retail dvd ISO-file before installing? So that the certificate doesn't have to be installed afterwards.

    So if I replace the file "\sources\pkeyconfig.xrm-ms" on install DVD with the Asus certificate I can use the OEM-serial right away at install?