MSI-H55M-E33 motherboard BIOS

Discussion in 'Windows 7' started by sedmi, Jun 14, 2010.

  1. sedmi

    sedmi MDL Novice

    Nov 24, 2009
    35
    8
    0
    #1 sedmi, Jun 14, 2010
    Last edited: Jun 16, 2010
    Hello,

    I have MSI-H55M-E33 motherboard.

    Untill recently I have used BIOS 1.5 , 2010-01-26 , which I have modified using AMI SLIC Tool v1.5.1.0 to incorporate SLIC marker for W7.
    W7Pro, 64 bit worked perfectly

    Now I have now downloaded latest BIOS 1.7 , 2010-04-27
    Using the exact same procedure (with AMI SLIC Tool v1.5.1.0) I incorporated SLIC marker for W7.
    Checked - all seemed to be fine (msi certificate also matched the modified BIOS).
    Then I flashed MSI-H55M-E33 motherboard with this new BIOS, and after rebooting W7 are no more genuine !
    I have repeated the procedure once again, but same result.


    It is interesting that using Everest Ultimate in ACPI section there is no SLIC at all !!!

    So I have redownloaded BIOS 1.5, used AMI SLIC Tool v1.5.1.0 and saved BIOS with incorporated SLIC marker for W7
    After reflashing the BIOS, W7 are fine again.
    Using Everest Ultimate in ACPI section there is SLIC and it is version 2.1, so all is o.k.

    Any idea why changing from BIOS 1.5 to BIOS 1.7 (100% identical procedure while modifying BIOS) SLIC 2.1 is not present any more with BIOS 1.7 ?

    I believe Mr. Andyp, creator of AMI SLIC Tool might be so kind to look into this matter.

    BIOS can be downloaded from:

    h-t-t-p://eu.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=1&prod_no=1956

    Kind regards,

    sedmi
     
  2. kostushock

    kostushock MDL Novice

    Dec 16, 2008
    3
    0
    0
    #2 kostushock, Jul 9, 2010
    Last edited: Jul 9, 2010
    Have the same problem:( I've tried AMI SLIC Tool v1.51 and v.1.55 (the latest) versions.

    Reflashed to 1.5 version.

    If somebody knows the decision, post here, please.
     
  3. Serg008

    Serg008 MDL BIOS/EFI Guru

    Feb 23, 2010
    18,230
    8,112
    340
    what method did you use? SSv2 ?
    try these mods:
    MSI-H55M-E33_1.7and1.8_MSI21_SSv2.zip (sendspace.com/file/puh8dv)
     
  4. kostushock

    kostushock MDL Novice

    Dec 16, 2008
    3
    0
    0
    #4 kostushock, Jul 9, 2010
    Last edited: Jul 9, 2010
    I use dynamic method. Only dynamic can be used, because original bios already have a slic (MSI OEM SLIC). All parameters of AMI SLIC TOOL have default values.

    SSV2 can't be applied to this BIOS. How you can do it? I've opened BIOS in AMI BIOS Tool. After it i've got a message "The BIOS has already had a Dummy SLIC 2.0 table (MSI OEM SLIC) inserted in the F0 module. Allow modification?". After it radio button with methods SSV, SSV2 and SSV3 is disable, and AMI SLIC TOOL suggests only dynamic method.
     
  5. Serg008

    Serg008 MDL BIOS/EFI Guru

    Feb 23, 2010
    18,230
    8,112
    340
    Click Cancel and choose SSv2 method
     
  6. kostushock

    kostushock MDL Novice

    Dec 16, 2008
    3
    0
    0
    Thanks!

    I've made my own mod using SSV2 method (because i needed ASUS slic, not MSI SLIC as in your mod above) and everything works fine!
     
  7. sedmi

    sedmi MDL Novice

    Nov 24, 2009
    35
    8
    0
    #7 sedmi, Jul 9, 2010
    Last edited: Jul 10, 2010
    (OP)
    Hi Serg008,
    GREAT-Thanks
    I have downloaded original MSI 1.8 BIOS, used AMI Tool 1.55 (using your suggestion=SUPER), applied MSI SLIC, saved, reflashed MSI-H55M-E33, and now BIOS is 1.8 and all (windows 7 pro, 64 bit) is working 100% perfectly
    Regards, sedmi
    PS I confirm this method works as well for MSI-P55M-GD45 for latest BIOS v1.7 (RAID works as well)