New Award BIOS tool for performing SLIC Insertion/Modification

Discussion in 'MDL Projects and Applications' started by andyp, May 5, 2009.

  1. andyp

    andyp SLIC Tools Author

    Aug 8, 2008
    1,672
    2,546
    60
  2. downloaddeviant

    downloaddeviant MDL Junior Member

    Jan 12, 2008
    64
    5
    0
    Funny. For the first time ever, I have run into this problem without resolution. Here is the twist. Both machines are setup almost identical. Different AMD CPUs and mobo but same chipsets. Othwerwise, all the same...Win 7 Pro 64bit OS, same amount and type of RAM, same software, same exact A/V - Norton Internet Security 2012.

    On machine "A" (the problem child) this and older versions of AWARD tool will not run. I get message same as above - FAILED. Phoenix and AMI tools run just fine. Of course, I use Run As Admin, completely shut off A/V permanently and rebooted. Also, the tools and other similar items are ina folder called SAFE, which is completely excluded from all A/V scans and protections so they won't be stopped or quarantined. Still it will not work. NOPE!!!! Ironically, this is the machine I have always used in the past without a single problem! Suddenly, it won't work!!! LOL

    On Machine "B" everything runs fine and I was able to mod a BIOS file. On this machine though, it did not matter if Norton was enabled or disabled. It just ran fine.

    Now, I also have a junky old laptop running XP without any security at all that I could use in emergency. So I don't need help really...but I figure this must be an issue still or for someone in the future and just out of my quirky need to fix things - I want asolution. Maybe this is still important for AndyP to know. I just felt I should post it here and share and see if someone smarter than me (not hard to find...lol) had a proper solution! lol
     
  3. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,918
    1,934
    300
  4. Roman

    Roman MDL Addicted

    Jun 5, 2007
    645
    82
    30
    #1087 Roman, Jan 20, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    It is better to use a flash with the parameter
    Code:
    flashspi slic.xyz /C /D /E
     
  5. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    18,001
    17,032
    340
    Try to flash with flashpi from DOS :)
     
  6. loach

    loach MDL Novice

    Jan 31, 2012
    12
    2
    0
    Try it with flashspi AND flashspi /C /D /E, same result as qflash, still noluck!

    Just for my understanding, why flashspi will made any different, qflash work with the Original F13?
     
  7. Serg008

    Serg008 MDL BIOS/EFI Guru

    Feb 23, 2010
    23,160
    10,222
    390
    No one of known methods do not work correctly with this bios. Try the mod from killergd00 from bios.net.cn forum (made via experimental method)
     
  8. loach

    loach MDL Novice

    Jan 31, 2012
    12
    2
    0
    This mod does work!
    1) Flash with flashspi from DOS
    2) reboot - BISO set to "Load Optimize Defaults"
    3) From Win7 - Uninstall pk and install Dell pk & cert
    4) rearm window

    All done.

    Overclock from 2.66 to 3.00 without any problem.

     
  9. overdrive

    overdrive MDL Novice

    Aug 13, 2009
    18
    1
    0
    Please. would you post tool used???
     
  10. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    18,001
    17,032
    340
    What is the motherboard??
     
  11. yoshi113

    yoshi113 MDL Novice

    Feb 10, 2012
    5
    0
    0
    Hirachi PriusAirOne PCF-AW33N : custom motherboard

    The machine's model name is Hitachi PriusAirOne PCF-AW33N. As far as I checked the motherboard is a customized one hence couldn't find BIOS at Hitachi's website.o_O
     
  12. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    18,001
    17,032
    340
  13. yoshi113

    yoshi113 MDL Novice

    Feb 10, 2012
    5
    0
    0