No Aero after installing Blue Progress bar.. Help !

Discussion in 'Windows 7' started by Bluescreen, Mar 26, 2012.

  1. Bluescreen

    Bluescreen MDL Senior Member

    Jul 16, 2009
    274
    30
    10
    Windows 7 Ultimate SP1 installed on my PC, I tried to install Blue Progress Bar. Installation went ok, but even after reboot I am unable to get Aero working now after restoring my Aero theme.

    No error message during installation, and I replaced aero.msstyles manually into aero's folder.
    Can it be an SP1 problem as aero.msstyles has not the same size and date than the original one. ?
    Blue progress bar aero.msstyles is dated 5/08/2009 and 1195.520 bytes long.

    Your help will be very appreciated :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. steven4554

    steven4554 MDL Addicted

    Jul 12, 2009
    890
    1,228
    60
  3. Bluescreen

    Bluescreen MDL Senior Member

    Jul 16, 2009
    274
    30
    10
    Tanks you steven4554,
    The rar achive of the "Blue Progressbar" already contain the two versions of UxStyle Core (x86 and x64).
    I have followed carefully the readme, but unfortunately when choosing my aero theme, it won"t load aero. I keep the basic theme (not wallpaper) I put just for installation.

    I made a restore point before, tried again but no luck .. I must say I am lost .. :(
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,369
    15,014
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,369
    15,014
    340
    @acrsn

    Small mistake; it should be chkdsk ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Bluescreen

    Bluescreen MDL Senior Member

    Jul 16, 2009
    274
    30
    10
    #6 Bluescreen, Mar 26, 2012
    Last edited: Mar 26, 2012
    (OP)
    Hopefully I have a full image of my partition, so I will restore it without messing with repairing Windows :)
    I just downloaded Universal Theme Patcher, I will try it now.

    Edit : No way to get it working with aero. I still keep basic ... :(
    I think something into the aero.msstyles file replaced does not match the updated file previously into the Aero folder.
    The original file is dated 21-11-2010 and 1171,088 bytes long. (Maybe SP1 ?)
    The patched file is date 5-08-2009 and 1195,520 bytes long.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Bluescreen

    Bluescreen MDL Senior Member

    Jul 16, 2009
    274
    30
    10
    I finally get it to work.. With a lot of patience ...

    I had to re-install UxStyle Core x64 AFTER disabling my Antivirus (Avast) Something was silently blocked.
    I patched themes using the Unviversal Theme Patcher (Thanks Tito) and installed the aero.msstyles manually.
    After reboot the I was able to re-enable the Aero. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. PhaseDoubt

    PhaseDoubt MDL Expert

    Dec 24, 2011
    1,448
    278
    60
    All this to replace green with blue. Suddenly I really like green