Problem with Gigabyte GA-EX58-UD3R rev1.0 and ram..

Discussion in 'PC Hardware' started by ThatModGuy, May 23, 2009.

  1. ThatModGuy

    ThatModGuy MDL Novice

    May 23, 2009
    6
    0
    0
  2. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ThatModGuy

    ThatModGuy MDL Novice

    May 23, 2009
    6
    0
    0
    Yeah, it shows 4gb. it's not even picking up my RAM in Channel A.

    Nope, it's a retail version i've installed.

    "Softmods of bootloaders" !?!?

    Thanks so far,
    Kieran.
     
  4. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    Preactivated vista from a download == Vista loader == bootloader :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. ThatModGuy

    ThatModGuy MDL Novice

    May 23, 2009
    6
    0
    0
    The vista i installed is a retail version. I did crack it though. After i cracked it i had a problem with a program not being supported. That was it.
     
  6. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    All bets are off with a crack or softmod. Who knows whats going on with them..:D:D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. ThatModGuy

    ThatModGuy MDL Novice

    May 23, 2009
    6
    0
    0
    #8 ThatModGuy, May 24, 2009
    Last edited: May 24, 2009
    (OP)
    what do you suggest i do!? :(
    My cracked vista was working fine untill i tried to update it, then i got the bsod..

    P.s What if it redone my vista again? restalled the retail version to see if it would work, you think that would help at all?

    Seems to be more of a hardware problem tbh.

    Thanks,
    Kieran.
     
  8. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    There is probably a bios mod for it. Flash and activate. No more worries.
    You will be installing Vista quite a bit with a loader. Mod the bios, or just deal with the problems you will undoubtedly be having.

    Or you could buy the vista..

    Kind of a coincidence that the bsod and the memory thing happened after the update...IMO...M$ is hunting softmods..period:D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. ThatModGuy

    ThatModGuy MDL Novice

    May 23, 2009
    6
    0
    0
    Could you perhaps point me in the direction of a guide on how to do this please xD?

    Thanks,
    Kieran.
     
  10. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. ThatModGuy

    ThatModGuy MDL Novice

    May 23, 2009
    6
    0
    0
    Thanks!

    UPDATE: I took out all the ram last night and it seems that my left slot on my mobo doesn't work. Also, i think my ram #1 doesn't work either...

    1 - ram i've been getting problems with
    2 - works fine
    3 - works fine.

    i tried 2 & 3 in channel A, none of which worked.

    I also tried 1 in slots B & C, it did the correct power procedure but nothing was recognized on the screen - so in turn, didn't load up.

    Any other idea's?

    Or just continue with the bios?
     
  12. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    I think the bios is not the problem. You can try a flash. maybe it will help. if it doesnt, maybe an RMA of the board. Then flash the bios to activate the Vista the right way...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...