So you really hate metro? This is the tweak from PCBeta......

Discussion in 'Windows 8' started by FaiKee, Jun 18, 2012.

  1. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    #1 FaiKee, Jun 18, 2012
    Last edited: Jun 18, 2012
  2. GHeimnis

    GHeimnis MDL Member

    Jun 18, 2011
    126
    55
    10
    Yes, thanks ... but I don't undertstand anything ;-)
     
  3. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    #5 FaiKee, Jun 18, 2012
    Last edited: Jun 18, 2012
    (OP)
    You don't need to understand the Chinese thread, I just post it as a source by habit. :D


    colinzim: tks, my bad.
     
  4. Windows Fan

    Windows Fan MDL Senior Member

    Mar 6, 2012
    352
    210
    10
    does it also bypass start screen at startup?
     
  5. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    No, it doesn't, because you can only launch it within win8; but I guess if it proves workable then somebody would make it launch on start-up.
     
  6. Windows Fan

    Windows Fan MDL Senior Member

    Mar 6, 2012
    352
    210
    10
  7. grml4d

    grml4d MDL Junior Member

    Sep 14, 2011
    56
    3
    0
    the start menu removal sucks , just like they did it with gnome 2
     
  8. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    276
    51
    10
    Is it ok for me to repost this elsewhere..??
     
  9. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    Sure, no problem. :D
     
  10. roirraW "edor" ehT

    roirraW "edor" ehT MDL Addicted

    Sep 1, 2007
    616
    213
    30
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    #14 FaiKee, Jun 19, 2012
    Last edited: Jun 19, 2012
    (OP)
    Guess it still requires polishing. :renske: btw, there was a old trick to get back disappearing taskbar icons, shortcuts etc,: use task manager to end explorer and then start it again ..... don't know if it works?
     
  12. buzkill

    buzkill MDL Novice

    Jun 17, 2012
    24
    2
    0
    Id like to try it,can I go back to metro if I don't like it?Thanks.
     
  13. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    Jusr reboot and you'll have metro back on. :rolleyes:
     
  14. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    276
    51
    10
    I have added the exe file to my startup folder. Now, 8 boots directly to the desktop AND no longer has the charms bar nonsense.

    Also, as I was able to adjust my taskbar the way I like it, ie; 'xp style', I believe I have this turkey setup just the way I like it.

    Of course, it remains to be seen whether or no microturd comes along and somehow disable all these fixes in rtm...
     
  15. FaiKee

    FaiKee Misinformation spreader

    Jul 24, 2009
    4,305
    5,797
    150
    MS is on a very tight schedule to RTM, I don't believe they have the luxury of developing some new codings to prevent Metro-killing, LOL. :D
     
  16. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    276
    51
    10
    Ok, I noticed something. By adding the exe to startup, I seemed to lose my "show desktop" functions. Removing it, and manually clicking it returned the function. Not sure if it was a one time problem. I'll check it again later, after work
     
  17. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    276
    51
    10
    Ok, I have repeated the process several times now, and it happens each time. Loaded the exe via the startup folder breaks the "show desktop" function. Running the exe outside of the startup folder, does not. Funny.