Sound crashes on browsers

Discussion in 'Windows 8' started by endbase, Jul 24, 2014.

  1. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    #1 endbase, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014
    Today i have noticed that my sound crashes some times in internet explorer and google chrome !

    Windows sound still working so i find it strange o_O

    Maybe somebody can point me in the right direction.

    Greetz base:tea:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    smells like bad codecs
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    #3 endbase, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014
    (OP)
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    #5 endbase, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014
    (OP)
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    some new video formats have later codecs implemented for playback and it can happen that older versions simply cannot handle that new stuff which leads to a crash
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    #7 endbase, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014
    (OP)
    You are proberly correct did update the codecs but the problem remains did a SFC /scannow and here is the result

    SFC.png

    I think my system has troubles i guess :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    oh, sure it can be related to bad system files as well
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    Yeah I will see worst case scenario would be a new install :rolleyes:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    save your work and activation files if any and bite the dust :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    Indeed and have Macrium Reflect so my work is saved :hypocrite:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    #12 endbase, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014
    (OP)
    Update think my windows sound device is broken after being iddle for a while it stops function like it should no sound !! when I disable in sound settings and enable again my sound is back !

    Anybody got ideas ?

    Greetz Base

    Btw got creative soundblaster ZX and reinstalled latest drivers
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    technically, it can occur that a bad capacitor or other hardware device breaks but you said that it performs some good videos and sometimes it does not. So my obscure speculation leads me to that it is no hardware related issue ... anyway
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,697
    1,029
    120
    #14 endbase, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014
    (OP)
    Yeah Paul hardware is good indeed I did refresh install with windows enterprise update 1 iso it seems te be working allright now so problem solved I guess thx for the input :biggrin:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    absolutely glad that your issue is solved. Have a great day :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...