The stupidest problem with 7Loader - help!

Discussion in 'Windows 7' started by bintoito, Aug 26, 2009.

  1. bintoito

    bintoito MDL Novice

    Aug 26, 2009
    3
    0
    0
    Hy guys!!

    First of all, congrats everyone for this forum - it really is a rich source of info!! :)

    Secondly...

    Been trying to activate Seven, using 7Loader by Hazar and Orbit - to you, my most sincere congrats for your work :))

    As for the problem at hand:

    Notebook - Asus F3f AP149C

    After i was able to completly eliminate the hidden recovery partition I was able to run your cr**k, both v1.2 and v1.5 great - they both activate 7 permantly with the option for those who don't have 2.1 SLIC (using pcwizard 2009 I see that my bios is is slic enabled and SLC is 2.0).

    Now the stupid thing is that when the 7loader is installed and the OS activated AND when connected on mains, my Core 2 Duo T5200, is always at 1.6 GHz, not underclocking to 800MHz, as it should when idling, or doing low power hungry stuff.

    Even if I use the power saver option from 7, or Asus power 4 gear, with it's equivalent to the power saver profile, I am unable to underclock the cpu...that's really annoying because of the fans running all the time. On battery, everything performs as it should, though..

    If I desintall the 7loader, windows seven returns to the correct usage of EIST (enhanced speedstep feature).

    Can you please shed some light as to what should I do to have the Seven activated AND speedstep running properly?!?!

    I've lost count as to how many times i've reinstalled the so, until i came to the conclusion that 7loader was to blame, and the number of hours that I've spent looking for someone with a similar situation...

    So, any help here would be immensly appreciated

    Gratefully yours,

    vitor
     
  2. Hazar

    Hazar MDL Guru

    Jul 29, 2009
    2,523
    452
    90
    Hi, 1.6 will have a rewritten loader to avoid these problems, it will most likeley be released on oct 22nd. Hope you can survive until then :) by rearming or whatever.
     
  3. nononsence

    nononsence MDL Addicted

    Aug 18, 2009
    809
    802
    30
    #3 nononsence, Aug 26, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    try a slic from a notebook

    or try wow7

    http://forums.mydigitallife.net/threads/8209
     
  4. HotCarl

    HotCarl MDL Addicted

    Jul 21, 2009
    833
    16
    30
    #4 HotCarl, Aug 27, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Try this one by Daz: http://forums.mydigitallife.net/threads/8632
    It is an executable program (as opposed to a batch script). You may have better luck trying something completely different than many of the other loaders...


    EDIT: Note: You should remove any previous loaders/act@vators that you have used before by doing a fresh install of Windows 7. If you fail to do a fresh install before trying a new loader, previously used loaders could have changed things on your system, and that may cause any new loaders you try to not install properly.
     
  5. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #5 Mr Jinje, Aug 27, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  6. HotCarl

    HotCarl MDL Addicted

    Jul 21, 2009
    833
    16
    30
    #6 HotCarl, Aug 27, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    I did mine manually a few weeks ago... But some people are not comfortable using the cmd console and prefer a program that will "just do it"...
    I, myself, prefer to do things manually sometimes just so I can know exactly what is going on, and to have peace of mind in the fact that nothing is happening: a) that I don't know about, and b) that nothing will be installed that I don't want installed. It is up to the end user. Some of these loaders work better/on different systems than others, so if one does not work (and you dont want to do it manually) try another. I would read many of the previous posts beforehand though to see the success ratio (or if others with the same/similar PC are having success), and if it is worth it to try that particular loader.
    You could always opt for a BIOS mod as well (if it is possible for your net book)... :D

    EDIT: If I were you, I would just reinstall and try a different loader if it continues to be a problem...
     
  7. bintoito

    bintoito MDL Novice

    Aug 26, 2009
    3
    0
    0
    hey guys, manu thanks to all your replies so far.

    I've tried about half a dozen of activators so far, strangely they all did their job at activating windows, except one - guess I can't complaint here; unfortunately all of them still mess up speedstep.

    I'm gonna read up on the rearm thinguie, see if simple enough not to make me waste another hour around this issue.

    As to activating windows manually, to see if that way wouldn't mess up EIST, I think that it's a bit too much for my wagon.. besides, having to do all those steps each time I want to reinstall the OS, it's not too practicall for me.

    guess that i'm gonna rearm it if it's simple and there is a way to rearm it automatically each time the 30 days are coming up, or i'll just live with 1.6 GHz and the fans running lol. it's not too loud really, it's just a question of wanting to have things working as they should!

    If by any chance you should come across to a solution to this problem, pleease let me know!!

    Thx again guyz
     
  8. bintoito

    bintoito MDL Novice

    Aug 26, 2009
    3
    0
    0
    Thx for the info, but my problem isn't activating Seven, but the subsequent problem with speedstep with every activator. guess i'm gonna wait 'till Hazar's & Orbit30 v1.6 in october ;)