Use afudos with a USB flash drive?

Discussion in 'Windows Vista' started by prescott, Apr 20, 2008.

  1. prescott

    prescott MDL Junior Member

    Feb 17, 2008
    76
    13
    0
    I know for sure that the safest way to update bios, esp mod bios is to use afudos (for Asus) with a floppy disk. But I don't have that in my computer, only USB connectors. So can I use USB drive instead of floppy disc to run afudos and update bios? I dont have experience on that issue, pls explain

    Thank you a lot :)
     
  2. FuzzyMaster

    FuzzyMaster MDL Member

    Jun 21, 2007
    222
    0
    10
    #2 FuzzyMaster, Apr 20, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    The problem for most people running Vista without a floppy drive is, how do you boot to a command prompt with access to a USB drive (or CD/DVD drive) so you can run a DOS program?

    This may be the answer you are looking for;

    http://forums.mydigitallife.net/threads/1812
     
  3. prescott

    prescott MDL Junior Member

    Feb 17, 2008
    76
    13
    0
    #3 prescott, Apr 20, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
    Thank you for the reply and helpful link, I will try to run afudos from a flash disk ;)
     
  4. petar

    petar MDL Expert

    Apr 5, 2008
    1,188
    85
    60
    I`ve used the same download link to flash my bios from usb stick and everything vent without a hitch.
    Please post back how the flashing went.
    :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. piar

    piar MDL Novice

    May 7, 2007
    45
    1
    0
    I successfully flashed my P5E3 Deluxe using a USB key & AFUDOS, but I had to use a very small capacity one (256 MB), because all other bigger keys (1 GB or more) in spite of having been formatted with the same HP utility weren't recognized at all at the boot.

    Remember this hint!
     
  6. petar

    petar MDL Expert

    Apr 5, 2008
    1,188
    85
    60
    I have 2GB USB Stick and it works fine for me, maybe HP Tool does not support some USB Sticks, who knows ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. prescott

    prescott MDL Junior Member

    Feb 17, 2008
    76
    13
    0
    Thank for the hint, I'm using a 4GB USB, maybe I have to buy a new one ? but it's hard now to find a smaller size of 256MB. Dont know the reason why that? :confused:
     
  8. bokkoman

    bokkoman MDL Junior Member

    Mar 4, 2008
    83
    4
    0
    I have a P5E3 (deluxe) aswell, i tried a 1GB stick, but within the bios settings, it didnt show any boot options for usb stick.
    Could you tell me where to set to load from USB? Cause i dont see such on option anywere in the bios.
    Maybe you can make a step by step guide on how you did it?
     
  9. piar

    piar MDL Novice

    May 7, 2007
    45
    1
    0
    Very quickly:
    I remember I had to make my system recognize the USB key under the Disks entry.
    Then I set the boot from that relevant entry.

    Sorry I cannot be more specific, but I don't have that system at hand now.

    Possibly I will next weekend.

    Good Luck