Vista Displays Activation Timer When Machine Falls Asleep & Wakes Up

Discussion in 'Windows Vista' started by ultravista, Sep 9, 2008.

  1. ultravista

    ultravista MDL Novice

    Sep 9, 2008
    9
    0
    0
    #1 ultravista, Sep 9, 2008
    Last edited: Sep 9, 2008
    I installed the BIE (filename below) version of Windows Vista X86. The system was activated and has been for a few weeks.

    Odd thing however, when the machine sleeps and comes alive, activation is displaying a count down timer. A reboot corrects the issue but it happens every time the workstation falls asleep and wakes up.

    Is anyone else seeing the issue and how do you work around it?

    I am using a Gigabyte GA-EP45-DS3R ver. 1.0 Bios F9 motherboard. Just updated the bios from V6 to V9.

    Aside from disabling S3, what can I do?

    Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.July.2008.OEM.DVD-BIE
     
  2. EddieX

    EddieX MDL Novice

    Sep 9, 2008
    8
    0
    0
    #2 EddieX, Sep 9, 2008
    Last edited by a moderator: Sep 10, 2008
    Hi! there, are you still having problems?

    I'm about to install the August version. On a dual boot (one physical drive with two partitions) one with Xp (this one,) and one where Vista is going to get installed. I got an error on my former vista installation and didn't know how to fix it properly.
    It looked like this:
    ------------

    acpi
    Vista Loader 2.1.2

    Done!
    fallback 1
    find -- set - root /bootmgr

    Error 17: File not found
    Booting "Windows NT/2000/XP"

    fallback 2
    find --set root /ntldr

    Error 17: File not found
    Booting "Enter Command Line"

    Boot failed! Press any key to enter command line.

    -------------

    I didn't understand ****, and didn't know what to do and it ended with an empty partition and no vista. I did manage to recover XP somehow.


    I understand that is a bit below this place dignity to dowload a already fixed vista and not mod yourself but I recently discovered this place and need to read posts and learn more on the subject.

    My motherboard is a GA X38-DQ6, is :"Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrate.August.2008.OEM.DVD-BIE"
    a good choice?

    Thank you all for your attention and advice!
     
  3. ultravista

    ultravista MDL Novice

    Sep 9, 2008
    9
    0
    0
    Yes, still having issues, just when S3 is enabled.
     
  4. nasa

    nasa MDL Member

    Dec 2, 2007
    105
    15
    10
    #4 nasa, Sep 10, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017