wifi - No connection problem in windows 8.1

Discussion in 'PC Hardware' started by ashyamsundar, Nov 22, 2013.

  1. ashyamsundar

    ashyamsundar MDL Novice

    Feb 16, 2013
    2
    0
    0
    i'm using dell inspiron 15r n5110
    now i install windows 8.1 pro wmc x64
    wifi not working
    Taskbar - wifi indicates ( Not connected - Connectio available)
    in charm bar - No connection available

    my deiver model - Qualcomm Atheros AR9285
    dell didn't provide any driver for windows 8.1 x64 for this model i tried windows 7, 8 drivers not working and tried official site not working
     
  2. Paiva

    Paiva MDL Developer

    Apr 9, 2011
    1,272
    1,431
    60
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ashyamsundar

    ashyamsundar MDL Novice

    Feb 16, 2013
    2
    0
    0
    not working !
     
  4. Michelle68

    Michelle68 MDL Senior Member

    Jul 16, 2009
    465
    262
    10
  5. ccc1522

    ccc1522 MDL Junior Member

    Dec 27, 2010
    58
    3
    0
    I have the same problem, no WiFi connection. I installed 8.1 enterprise on a Toshiba Satellite A75-S211 (thanks to Jan1 for the Nx patch) I activated with MTK B2. I love the new 8.1 because it seems to be much faster. It works great when hooked up via cable.

    Qualcomm Atheros AR5004G wireless network adapter. Driver version 10.0.0.270 When I look at the properties of the device is says - This device cannot start. (Code 10)

    {Operation Failed}
    The requested operation was unsuccessful.

    This device was working when I was on windows 7 enterprise

    I don't know if it has to do with the tap adapter that MTK installed or maybe the patching done by the Jan1 program (NX, remove winload, etc.)?

    Do I have to do anything to the router so the laptop can find it?

    Thanks, and I love MDL
     
  6. ccc1522

    ccc1522 MDL Junior Member

    Dec 27, 2010
    58
    3
    0
    Got my problem fixed I had to install wifi drivers for windows 7 (even though I'm running 8.1).

    This has been a lot of fun trying to solve problems on these old machines.

    Thanks to all the info here on MDL (a lot of reading from a lot of people) :biggrin:
     
  7. jellybelly

    jellybelly MDL Member

    Oct 30, 2009
    149
    28
    10
    had the same issue on a friend's Levono Q190 mini desktop.. it came installed with Win8 but he upgraded to Win 8.1 and had no wifi... Lenovo's Win8.1 drivers did not work (for an atheros wifi card, i believe).. had to reinstall (a couple times, deleting files manually finally) Win7 or 8's drivers to get it to work..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...