Win7 on HP-6730b

Discussion in 'Windows 7' started by xfx, Nov 21, 2009.

  1. xfx

    xfx MDL Novice

    Nov 18, 2009
    7
    0
    0
    Hi, as I'm some sort of newcomer on this forum I'll immediately ask for a help. I have major a issue within process of activating Win7/Vista-Ultimate(or any other version) with any loader(just won't activate), so I presume that the problem lies in SLIC. As I am at the moment not so experienced with these things and don't want to kill my BIOS-PC I ask you for help in giving me specific guidelines-walkthroughs. REally thank you for your time in forward.
     
  2. dakota42784

    dakota42784 MDL Junior Member

    Jul 16, 2009
    73
    6
    0
    #2 dakota42784, Nov 21, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Start Here & Read http://forums.mydigitallife.net/threads/7126 :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. xfx

    xfx MDL Novice

    Nov 18, 2009
    7
    0
    0
    Based on experiences what was the more effective method for HP's SLIC/CErtificates or raw BIOS mods??
     
  4. dakota42784

    dakota42784 MDL Junior Member

    Jul 16, 2009
    73
    6
    0
    #5 dakota42784, Nov 21, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Basically there are (Two) ways to go:

    Use this tool & find out what Slic ver you have: http://forums.mydigitallife.net/threads/6925
    If you have 2.0 slic, you can do steps #1, or #2. (your preference).
    If you have 2.1 slic, just install the key & Certificate.

    (1) Request a Bios Mod http://forums.mydigitallife.net/forumdisplay.php?f=25
    and after receiving the modded Bios....You have to Flash it, to change your bios from Slic 2.0.......to Slic 2.1 (Risk Involved)
    Then after you have Slic 2.1, all you need to do is Install the correct product key & Certificate & you will be "Activated".

    (2) Use a Loader, read http://forums.mydigitallife.net/threads/7126

    :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. xfx

    xfx MDL Novice

    Nov 18, 2009
    7
    0
    0
    SLIC Dump Toolkit has failed to dump my SLIC table

    Dump Error ! (SLIC Table Not Find ! ) -- as message implies

    ACPI says 2.0 :( which means modding or maybe wrong info is displayed ??

    What now? What are the chances for killing machine from experiences in such upgrades (2.0->2.1)??
     
  6. dakota42784

    dakota42784 MDL Junior Member

    Jul 16, 2009
    73
    6
    0
    #7 dakota42784, Nov 21, 2009
    Last edited: Nov 21, 2009
    You can try finding "Everest Ultimate Edition ver 5.02.1815 Beta", then when you click on Motherboard & then on ACPI, Then on Slic:Software Licensing Description Table............It will show your Slic ver. See attached image.

    As far as Killing your machine: My Best Advice = Read all you can on this forum & learn (All Info is here on this forum).
    Absorb it all.................Then you make your decision on how to proceed.
    :D:):rolleyes: Capture.jpg
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. HappYuser999

    HappYuser999 MDL Novice

    Oct 19, 2009
    12
    1
    0
    I have a HP 6730b, the bios is SLIC, I installed win 7 OEM and no prob for instant activation with HP OEM cert + Dell ultimate key. Working since 10/20/2009. :D
     
  8. dakota42784

    dakota42784 MDL Junior Member

    Jul 16, 2009
    73
    6
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. danny3456

    danny3456 MDL Member

    Aug 22, 2009
    132
    14
    10
    The chances for killing machine from experiences are rare if you are using official bios, you have to update to the latest before checking, your existing one (if not yet upgraded) may be a 2.0 stuff, just stupid to put any effort to check.:cool:
     
  10. xfx

    xfx MDL Novice

    Nov 18, 2009
    7
    0
    0
    So to conclude, all I need to do is to upgrade my BIOS officially from HP's site so to have 2.1 from 2.0??
     
  11. xfx

    xfx MDL Novice

    Nov 18, 2009
    7
    0
    0
    #13 xfx, Nov 28, 2009
    Last edited: Nov 28, 2009
    (OP)
    What if it doesn't show me SLIC?
    Again, what if I don't have SLIC table in my BIOS? IN details, please.
     
  12. danny3456

    danny3456 MDL Member

    Aug 22, 2009
    132
    14
    10
    Just follow HP's instruction to flash, it should show you the slic version using either everest or dump tool (in the sticky). :cool:
     
  13. motion55

    motion55 MDL Junior Member

    Aug 17, 2008
    51
    1
    0
    #15 motion55, Nov 29, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    If your 6730b did not come with Vista or Win 7 pre-installed (FreeDOS version) then it will not show as having SLIC 2.0 nor SLIC 2.1.

    You have to use the DMI tool HPBI103.exe to activate the hidden SLIC. After this, reflash your notebook to the latest version. Then it should have SLIC 2.1.

    the DOS command line is:

    C<>HPBI103.exe write SLP ON

    http://forums.mydigitallife.net/posts/118314?highlight=hpbi103#post118314
     
  14. xfx

    xfx MDL Novice

    Nov 18, 2009
    7
    0
    0
    What if I've already flashed my BIOS, repeat the procedure, or something else?