Windows 7 and Asus six engine not compatible?

Discussion in 'Windows 7' started by AmdM, Aug 7, 2009.

  1. AmdM

    AmdM MDL Novice

    Mar 13, 2008
    25
    0
    0
    Hi

    Im the owner of pc wich MB is a Asus P5Q.

    Everytime i format the hard drive and install asus six engine i get a BSOD after running calibration.

    I´ve tried to install the drivers downloaded from Asus (for Windows 7) incuding chipset drivers and... BSOD

    I´ve tries to install the drivers via Windows update and... BSOD

    Anyone else with a P5Q having problemas running six engine on Windows 7?

    Any Workround?

    Thanks
     
  2. cubric

    cubric MDL Novice

    Jul 29, 2009
    5
    0
    0
    #2 cubric, Aug 7, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  3. roylion15

    roylion15 MDL Member

    May 1, 2009
    127
    10
    10
    #3 roylion15, Aug 7, 2009
    Last edited: Aug 7, 2009
    Working fine for me with last updated programs from ASus website ...

    fresh install with following order : install first the new ATK acpi driver from WU
    then install Asus probe , Ai suite , Six engine + reboot ...

    following some people here, i also installed latest intel RAID or AHCI drivers and intel inf for this chipset. ( i had none problem with 6engine without installing them )

    Using probe v1.0472 , AI suite v1.0533 , Six Engine 1.0024 with none problem on a P5Q DLX , Core 2 extreme QX9650 , 8GB ram with RTM x64 ..
     
  4. AmdM

    AmdM MDL Novice

    Mar 13, 2008
    25
    0
    0
    Cubric, that´s the version i´ve tried.

    roylion

    Tha las t version of aisuite didn´t even installed, it always gave a error...

    Don´t really know what the problem is, thought it could be wrong bios settings, but in Vista i use the same settings with sucess!
     
  5. weinter

    weinter MDL Senior Member

    Feb 19, 2009
    251
    9
    10
    Tried running in SP2 compatibility mode?
     
  6. roylion15

    roylion15 MDL Member

    May 1, 2009
    127
    10
    10
    #6 roylion15, Aug 7, 2009
    Last edited: Aug 7, 2009
    What is the BSOD message ? if you can see it because the machine reboot , uncheck automatic reboot in system properties

    Note that I had some problem to install the older versions of the asus programs in win7 ... but a workaround was possible.

    needed to install them in vista sp1 or sp2 "compatibility mode" due to ACPI driver install problem ... after they worked fine.

    if Ai suite is not working properly, Six engine will not work correctly
    i 've noted that Probe must be installed first and working to install the AI suite and 6 engine ...

    i suggest that you uninstall all the asus programs , reboot and delete also the asus folder in program files , there is some asus program like "aacenter.exe" that stay running after uninstall.
    reboot and reinstall probe, ai suite and 6 engine.
    if you are familiar with bios settings , restore first the main bios defaullts to auto .

    I think that asus may update these programs soon for better compatibilty with win 7 RTM , installation of these programs is facultative and not advised if you' re planning to overclock the system in bios ...