Windows 7 hangs on Exapnding Files 0%

Discussion in 'Windows 7' started by Samlappy, Jul 26, 2009.

  1. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    Hi

    I am trying to install windows 7 32 Bit on a Compaq V600014EA and it hanged on expanding files 0%. What shall I do? Should I change something in the BIOS to make it move?
     
  2. Lenmaer

    Lenmaer MDL Addicted

    Jul 3, 2009
    579
    3
    30
    Bad burn, bad DVD, Bad ISO or your PC is locked against other windows OS installs.
     
  3. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    Nope, downloaded it from the torent, and burnt it sucessfuly, so I need some help..........
     
  4. Lenmaer

    Lenmaer MDL Addicted

    Jul 3, 2009
    579
    3
    30
    This doesn't mean that it was good.
     
  5. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    My hard drive is fully fomatted also.
     
  6. alicans

    alicans MDL Member

    Jan 4, 2009
    151
    68
    10
    burn dvd at 8X or 4X speed
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Lenmaer

    Lenmaer MDL Addicted

    Jul 3, 2009
    579
    3
    30
    I hope it's not your NAN computer, not sure she'll appreciate it. :p

    But well there is a prob with your copy.
    Download a new ISO and burn it at low speed on a good DVD-R like verbatim.
     
  8. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    Yep done that. Although I can hear the disc drive working, it's not getting any progress and there isn't any corruptions on the disc.
     
  9. BubuXP

    BubuXP MDL Member

    Jul 21, 2009
    144
    31
    10
    You must have more patience.
    If hard disk and/or DVD-Rom are working you have to leave them working.
    Get a beer and watch some porn in the meantime...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    She's only got 1GB of RAM and she will have a 2GB upgrade tomorrow. Will that improve the installation?
     
  11. BubuXP

    BubuXP MDL Member

    Jul 21, 2009
    144
    31
    10
    I'm doing some test installations in virtual machines with 768 MB of ram and everything is fine.
    It's not a problem of ram (but upgrading is indeed a good thing).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. docdocdoc9

    docdocdoc9 MDL Novice

    Feb 25, 2008
    42
    62
    0
    I noticed that with WZOR's x64 ISO. Just wait a few minutes and it will start extracting.
     
  13. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    Ok. I was feeling a bit worried that Nan wouldn't have an OS. So I will do that. It is the offical RTM ISO that was leaked two days ago and there isn't any errors so I will have to wait.... and wait.

    Infact, I'm very impressed with the work they did with Windows 7 as I tried the RC once, but then I had to go back with Vista because mine is a council laptop and I can only install with their permission. If they say that I can install it, I will be doing it the legal way and pre-order the Professional version. I hope it expands!
     
  14. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    Did it take a while to expand?
     
  15. BubuXP

    BubuXP MDL Member

    Jul 21, 2009
    144
    31
    10
    Not too much.
    It's slow but acceptable.
    Check if your hard disk has some bad sector. Use the tools from the hard disk manufacturer.
    And check in the bios if there is some protection of boot sectors.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    Oh. I reckon with the 2GB upgrade in tomorrow, it might help it expanding.
     
  17. jdonner

    jdonner MDL Novice

    Mar 14, 2008
    9
    0
    0
    What's that supposed to mean? Do you have a hash directly coming from Microsoft (I mean black and white proof ON a Microsoft site!) that confirms it's the RTM?
    A torrent... as if that is the ultimate in reliability... Did the torrent offer a hash and was that hash the same as the downloaded file? After you burnt the DVD, did you verify the copy?
    Do you have reliable hardware, when is the last time you updated your bios, when is the last time you checked your memory, updated your drive firmware, who built the PC, etc
    And what’s that supposed to mean, ever heard of any "half" formatting? Have you actually done a "true" format, instead of a quick format that doesn't do any surface scan?

    I’m a professional network and system engineer for over 21 years and with all respect you sound to me like the average computer user; making way too many assumptions.

    Before you install an OS you need to be 100% sure that everything is double checked and even if you claim to have checked things, I still doubt about the usefulness of your tests. You're not installing a new release of some game, you're installing an OS!
     
  18. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    It's still saying 0% at the moment and the bar is moving very slowly! Come on! I need more! It's not going anyware!

    ZEEKY BOOGY DOOG!

    Oh carp

    BOOOM!
     
  19. bogstandard

    bogstandard MDL Member

    Apr 16, 2009
    113
    3
    10
    What version are you using? You may have downloaded garbage. I would suggest you download from a carefully chosen site or torrent. I am sure someone here can suggest asuitable site
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. Samlappy

    Samlappy MDL Addicted

    Mar 12, 2009
    522
    92
    30
    RTM Build 7600