Windows 7 on Dell Studio 1555 with Slic 2.0

Discussion in 'Windows 7' started by libbrichus, Oct 11, 2009.

  1. libbrichus

    libbrichus MDL Novice

    Oct 11, 2009
    2
    0
    0
    Hi, I currently have Windows 7 RC Build 7127 installed on my Dell Studio 1555.

    I checked the Slic version using the RW utility and seems it has Slic 2.0

    I want to install RTM version of Windows 7 Ultimate on this. What is the best way to achieve this and which releases should I download? Can I just download an ISO file, burn and boot it or do I need to use some sort of loader to first edit my Slic.

    Also I've heard on some sites that the recently released "Microsoft Windows 7 ULTIMATE x86 OEM DVD-BIE" doesn't require any Loader or BIOS mods.

    Also, sorry if I come across as a newbie.
     
  2. cooljay_4

    cooljay_4 MDL Member

    Oct 10, 2009
    246
    1
    10
    #2 cooljay_4, Oct 11, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017



    everything uu need to no in this article mate.

    http://forums.mydigitallife.net/threads/7126


    oo and i dont no about the OEM not needing BIOS mods fully but i do think the OEM needs a bios mod but not a loader i will be corrected if iam wrong iam sure i used a self actited disc this is why i have no idea sorry

    the reason for it might needing one is that u are duplicating files in the pre activated laptops pcs that windows 7 will b shipped with when they come out and iam sure its linked to the bios i think u need slick 2.1
     
  3. MikeBuzz

    MikeBuzz MDL Novice

    Jul 29, 2009
    28
    1
    0
    upgrade to bios version A07 this comes with 2.1
     
  4. 2funky

    2funky MDL Novice

    Jun 3, 2009
    3
    0
    0
    Hi,
    I hope this is not too late. I have a SLIC 2.1 A13 BIOS on Studio 1555. This system shows as a SLIC 2.0 in RWeverything or SLIC toolkit. Do we need to enable the flag on this by resetting to Manufacturing mode using SVCtag.exe or Asset.com?

    Also I understand that for systems shipped with no SLIC 2.1 and if manufacturer later releases a SLIC 2.1 BIOS then just upgrading doesnt work and you need to put BIOS in manufacturing mode first. Is this correct?

    Any help would be appreciated.