Windows 8.1 WMC Professional Activation Errors

Discussion in 'Windows 8' started by toffbrown, Oct 9, 2014.

  1. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    Hi MDL,

    i have an Alienware M15X running Windows 8.1 with windows media player Professional now i have tried the Microsoft Toolkit 2.5.2 from this website and also KMSpico and both of these programs don't work, the Microsoft Toolkit gives me error "error code 0x8007000D" i have disabled my firewall and stopped my AV just in case it was interfering with the ports but still same error,
    Im just annoyed at seeing the "Your Windows License will expire soon" "You need to activate windows in PC Settings" "Go to PC Settings" "Close"

    What can i do,

    anything is greatly appreciated

    TIA

    Cheers
    Toff
     
  2. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    #2 s1ave77, Oct 9, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Please show output of (in admin command prompt):

    Code:
    cscript slmgr.vbs /dlv
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    #3 toffbrown, Oct 9, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    Thanks for fast reply,

    Code:
    C:\Windows\system32>cscript slmgr.vbs /dlv
    Microsoft (R) Windows Script Host Version 5.8
    Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.
    
    
    Software licensing service version: 6.3.9600.16497
    
    
    Name: Windows(R), ProfessionalWMC edition
    Description: Windows(R) Operating System, VOLUME_KMSCLIENT channel
    Activation ID: 096ce63d-4fac-48a9-82a9-61ae9e800e5f
    Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
    Extended PID: 06401-02617-000-000000-03-1033-9600.0000-2562014
    Product Key Channel: Volume:GVLK
    Installation ID: 078458266600857348330892559513298004810866610627107988342131043
    
    
    Partial Product Key: J8D3P
    License Status: Licensed
    Volume activation expiration: 27009 minute(s) (19 day(s))
    Remaining Windows rearm count: 1000
    Remaining SKU rearm count: 1001
    Trusted time: 10-Oct-14 1:58:32 AM
    Configured Activation Type: KMS
    
    
    Most recent activation information:
    Key Management Service client information
        Client Machine ID (CMID): 8bcad84b-6630-484a-a09b-2f581a5c256d
        Registered KMS machine name: 127.154.205.165:1688
        KMS machine IP address: not available
        KMS machine extended PID: 55041-00168-305-246209-03-1033-7600.0000-0522010
        Activation interval: 120 minutes
        Renewal interval: 10080 minutes
        KMS host caching is disabled
     
  4. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    Disabling AV is sometimes not enough, better create exclusions :cool2:. In MTK in 'Settings' go to 'Local Host Bypass' and change the method, than try again.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    #5 toffbrown, Oct 9, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    i tried Bypass
    DLL Injection
    TAP Adapter
    and WinDivert Client still receive

    Code:
    ----------------------------------------
    Installing Any Matching Volume Keys.
    ----------------------------------------
    Attempting To Activate Microsoft Windows
    Attempting to Activate ProfessionalWMC
    ERROR CODE: 0x8007000D
    ERROR TEXT: The data is invalid.
    <Product activation failed>
    ----------------------------------------
     
  6. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    #6 s1ave77, Oct 9, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    AV still stops the Bypass, can be seen from that 'data is invalid' error. Create an explicite exclusions for C:\Windows\AutoKMS\AutoKMS.exe, The FAQ tab of the 'Readme' button gives more details.

    Might need to uninstall AV, then re-install after activation.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    i have completely removed my AV and still get the error :L
     
  8. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    and i have also added full controls for AutoKMS.exe
     
  9. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    Hmm, that is kind of suspicious :g:. As the output indicates it was activated.

    How did you install ... first Pro then Upgrade, or directly from a ProfessionalWMC media? How was it activated first hand? Where did you get the ISO?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    i had windows 7 on it and i did a complete upgrade to windows 8.1 and just found a random website with windows 8.1 serial keys to enable startup and i got the ISO of kickass.to i think and it had all windows 8.1 versions ranging from home to pro and 32x and 64x bit
     
  11. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    Was that install preactivated?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    Yes it was, sorry i didn't include that beforehand
     
  13. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    #13 s1ave77, Oct 9, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Check Library of Task Scheduler (main one not any sub-folder) for any KMS related entry.


    You could check KMS_VL_ALL script solution by abbodi1406 from my signature as last resort.

    If that still fails check your system with (in admin command prompt):
    Code:
    sfc /scannow
    Code:
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. toffbrown

    toffbrown MDL Novice

    Oct 9, 2014
    8
    1
    0
    i skipped your first step sorry and tried that and it worked Thank you so much and thanks abbodi1406 for he program to.

    Cheers, have a great day/night

    :) i greatly appreciate your help!
     
  15. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,303
    340
    You're welcome buddy :D. Have a nice day likewise. Run the script from time to time to srtay activated, as ProfessionalWMC only has a 45 days grace :cool2:.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...