Windows Server 2016 as a desktop

Discussion in 'Windows Server' started by Alberto_C, Dec 20, 2016.

  1. Alberto_C

    Alberto_C MDL Junior Member

    Oct 21, 2015
    63
    11
    0
    Hi Adam20!

    I tried Windows Server 2016 on a VM and I dont have any problem with the mouse. Maybe because it is managed by my native OS?
     
  2. linhdr15

    linhdr15 MDL Novice

    Dec 20, 2016
    6
    0
    0
    I just shut it off a while back because it decded to go rogue on me and destroyed one of my experimental hacking apps.
     
  3. Adam20

    Adam20 MDL Novice

    Sep 6, 2007
    42
    4
    0
    I've got it running in VM's and it works absolutely fine - just as soon as i run on my physical it doesn't like it - must be a driver or something causing this.
     
  4. tommy_vercetti

    tommy_vercetti MDL Member

    Apr 3, 2008
    159
    18
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Adam20

    Adam20 MDL Novice

    Sep 6, 2007
    42
    4
    0
    I'm afraid I already changed that and it made no difference :-(
     
  6. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,321
    120
    To be clear, what kind of rdpclient are you using?
     
  7. Adam20

    Adam20 MDL Novice

    Sep 6, 2007
    42
    4
    0
    Using Windows 10 RDP client, does it from each machine I've tried it from. It's really strange as if I install Windows 10 on the said machine, I don't have this problem. Don't have the problem running Server 2012 R2 either.
     
  8. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,321
    120

    If so, yepp, very strange. Problems with shadows are usually surfacing using some older linux clients, but not windows ones.
     
  9. Adam20

    Adam20 MDL Novice

    Sep 6, 2007
    42
    4
    0
    Yes it's really annoying because it runs really well otherwise, I utilise Hyper-V backup functionality so that is why I cannot use Windows 10 client. So unfortunately I'm stuck with Server 2012 R2 as I spend 90% of the time using RDP connecting to the said machine so it's not as though I can live with it.
     
  10. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,321
    120

    Did you try to install another Server copy (native VHD or separate partition), just to check if the problem is reproducible?

    Although my main server is still a 2012r2 and I use 2016 mainly as client, i have used it remotely since tp2 and I never faced a problem on RDP sessions.


    In the meantime you can use Nomachine or VNC to workaround the problem
     
  11. Dorfdad

    Dorfdad MDL Novice

    Jul 25, 2013
    27
    6
    0
    Biggest downfall is NO windows 10 apps work with it so the store / games etc will not install.
     
  12. vanden

    vanden MDL Junior Member

    Mar 28, 2014
    70
    33
    0
    #32 vanden, Feb 15, 2017
    Last edited: Feb 15, 2017
    A majority of desktop games work on server 2016. Also a majority of Windows 10 Metro Apps working (Installed with PowerShell).
    I have tested working :
    WindowsCalculator
    WindowsMaps
    BingNews
    Edge
    Word Mobile
    Excel Mobile
    Powerpoint Mobile
    OneNote
    Photo ...

    But Metro Games not working :
    Asphalt 8: Airborne
    Microsoft Solitaire Collection ...

    Also Windows Store launches ... BUT no Apps install ...
     
  13. scubaman

    scubaman MDL Junior Member

    Mar 24, 2010
    58
    54
    0
    what version of server is best for this?
     
  14. vanden

    vanden MDL Junior Member

    Mar 28, 2014
    70
    33
    0
    I used RTM eval standard (Downloaded from MSDN)
     

    Attached Files:

  15. OSMAN

    OSMAN MDL Senior Member

    Oct 25, 2009
    330
    29
    10
    how u get your apps to install in the store?? and edge also??
     
  16. vanden

    vanden MDL Junior Member

    Mar 28, 2014
    70
    33
    0
    #36 vanden, Feb 18, 2017
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  17. vanden

    vanden MDL Junior Member

    Mar 28, 2014
    70
    33
    0