How to: Make a Windows 10 "1703 LTSB" ISO

Discussion in 'Windows 10' started by damianfox, Nov 19, 2015.

  1. Snuffy

    Snuffy MDL Expert

    Jan 7, 2008
    1,240
    615
    60
    Sorry but no matter what image i tried to use, it failed. to allow install. failed to make abootable USB or DVD.
    so please make it so some really stu[pid [people can make it work. I also find the how to is missing some info.
    sorry, I was really hoping to share this but If i can not make it work. no way to share
     
  2. damianfox

    damianfox MDL Senior Member

    Jan 23, 2011
    338
    217
    10
    #62 damianfox, Nov 22, 2015
    Last edited: Nov 22, 2015
    (OP)
    When you extract the .msu file, it will be a .cab file that's the same name as the .msu update with similar file size, do not extract the .cab just simply place it in the Custom update folder then integrate it, You almost had it :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. damianfox

    damianfox MDL Senior Member

    Jan 23, 2011
    338
    217
    10
    I'm sorry I'm not sure how to make it any easier, Seems self explanatory to me.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,327
    120
    Again, N+Media feature pack = Standard version
     
  5. akq

    akq MDL Novice

    Jul 5, 2015
    48
    12
    0
    Uh, again i've clearly missed something because i am unable to follow your instructions.
    I open up the .msu in winrar and this is what i see: http : //puu.sh/lv95T/f9976f8915.png
    The names of either of the .cabs are not the same as .msu.
    If i don't extract anything, and have *only* the .msu in the ~\Custom -folder, the result is exactly the same as previously - no difference at all.
    I'm lost with this. Which one should i extract to there?
    Should i keep the .msu in that folder at all? I tried to move it out from the folder but the result does not change.
    Am i doing the integration procedure even right? it is 3-3-y-7 right?
    Maybe i already managed to do it and that's why it gives me the error, i have no idea :(
     
  6. damianfox

    damianfox MDL Senior Member

    Jan 23, 2011
    338
    217
    10
    #66 damianfox, Nov 22, 2015
    Last edited: Nov 22, 2015
    (OP)
    At a command prompt type this > expand -F:* Windows10-KB3010081-x64.msu C:\Desktop

    Drag the Windows10-KB3010081-x64.cab file into the Win10\x64\Custom folder

    Integrate the Update then do the steps from my first post.

    It looks like you are doing it right you just need to have only 1 correct .cab file in the custom folder.

    If I was you though I'd just use the Regular Enterprise version like was mentioned above.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. akq

    akq MDL Novice

    Jul 5, 2015
    48
    12
    0
    I think i got it right now, made two ISO - first i made it so that integration of media features was done afterwards of removal, and second one was done in the order you adviced me to do it. Both of them have different file size ( first one 3,85gb and latter 3,78gb)s o idk which one is correct - i guess i spend tomorrow to check it out with vmware..

    In any case. thanks! I would have not been able to do it without you. Respect.
     
  8. damianfox

    damianfox MDL Senior Member

    Jan 23, 2011
    338
    217
    10
    Right on, Yeah you need to integrate first then do my steps from the first post. I believe that's the correct way to do it.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. MSMG

    MSMG MDL Developer

    Jul 15, 2011
    5,391
    11,286
    180
    @ damianfox
    @ akq

    If you want to integrate a custom update then there's no need to extract the cab files, just place the .msu file inside the <updates\<os>\<arch>\custom> folder.

    The ToolKit will auto-extract the cab files and integrate them.

    If you use WHD Update Repo then copy the required folders Baseline, General, Security, Hotfixes, Additonal, Extra to <updates\<os>\<arch>>

    Then use the Integrate WHD Updates Menu.
     
  10. akq

    akq MDL Novice

    Jul 5, 2015
    48
    12
    0
    Thanks for the awesome toolkit!
    Might want to consider writeing detailed guide for it? ;)
     
  11. MSMG

    MSMG MDL Developer

    Jul 15, 2011
    5,391
    11,286
    180
    #71 MSMG, Nov 23, 2015
    Last edited: Nov 23, 2015
    Yes, I'm working on the ToolKit Guide too, will release it soon.

    Till then follow the error messages given when something is not found like fo each file missing it gives what file is missing and where it should be copied.

     
  12. BubuXP

    BubuXP MDL Member

    Jul 21, 2009
    147
    39
    10
    If you like experimenting with windows and/or you format your hard disk often, then this modified version is nice.
    But at the next big update (i.e. TH3) probably everything you removed will be reinstalled.

    If you use your PC for work, or you don't have time to take care about windows, then regular LTSB is the choice, because it will not change even after big updates (at least I hope so).
     
  13. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    35,253
    58,583
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. kabino

    kabino MDL Member

    Nov 13, 2013
    172
    634
    10
    Yes. Install.wim, boot.wim and some files. I created an iso from MSMG Toolkit.
    Anyway probably i understand the reason: i used Enterprise LTSB N first build and not latest. Now i integrated with sysprep all updates but is again 10240. Which updates i have to install for new build?
     
  15. LiteOS

    LiteOS MDL Expert

    Mar 7, 2014
    1,838
    792
    60
    what the error in english ?
     
  16. Scor1pan

    Scor1pan MDL Junior Member

    Sep 18, 2015
    50
    4
    0
    Can't you just disable windows update and everything removed will stay removed?
     
  17. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    35,253
    58,583
    450
    #78 Enthousiast, Nov 23, 2015
    Last edited: Nov 23, 2015
    There is no first or latest LTSB build, there is only ONE LTSB build and it's 10240.

    If there is a valid install.wim than it could be a missing eula.rtf in mountfolder\windows\system32\licenses. Create a folder named: "_Default" in the "licenses" folder and copy/paste the eula from the "oem" or "volume" folder.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. kuroda

    kuroda MDL Senior Member

    Aug 25, 2012
    445
    32
    10
    #79 kuroda, Nov 23, 2015
    Last edited: Nov 23, 2015
    ...Enterprise N for Brasil its not avaliable,if i use Enterprise only... will works? or has to be N?...THANKS!
    ... Would be cool if i could use other versions like professional for this too...^^
     
  19. Snuffy

    Snuffy MDL Expert

    Jan 7, 2008
    1,240
    615
    60
    Love the program, makes any version of Windows 10 small, fast and lite, I take the install.wim and /apply to which takes about 6m to dism /apply then boot to and let MS setup takes about another 4 min.
    damn Windows 10 in less that 10 min, then add your favorite browser. and YES. GO FOR IT.