M$ killed my activation! SLIC 2.1 in bios

Discussion in 'Windows 7' started by danwalmsley, Apr 20, 2010.

  1. danwalmsley

    danwalmsley MDL Member

    Oct 15, 2009
    119
    19
    10
    M$ killed my activation! I wanted to download XP mode, it first got me to install some genuine advantage update, it then killed my activation, this is a dell with a modded slic 2.1 in bios! I then tried using 7loader instead, no luck. Do i need to change key? What do I do? The only work around for now is removeWAT... but I prefered having slic2.1 activation...
     
  2. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    Do the following steps
    1. Remove 7 Loader
    2. Change your product key
    3. Validate again
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Valoni

    Valoni MDL Junior Member

    Aug 5, 2009
    65
    22
    0
    Dear All

    I did some checks

    if Bios Slic is not corresponding with Mainboard M$ kill Bios SLIC so there fore if Bios correspond with Motherboard doesn't kill slic
    so there fore before doing something similary i did test on 8 motherboards

    1.HP Machine with HP Bios SLIC 2.1 + HP Cert + HP Serial = still OK
    2.ASROCK with DELL Bios Mod + DELL Cert + DELL Serial = fail "detected"
    3.ACER with ACER Bios Mod + Acer Cert + Acer Serial = OK
    4.DELL with DELL Bios Mod + Dell Cert + Dell Serial = OK
    5.ASUS With DELL Bios Mod + Dell Cert + Asus Serial = fail "detected"
    6.Asus with HP Bios Mod + HP Cert + HP Serial = fail "detected"
    7.Asus with Asus Bios Mod + Asus Cert + Asus Serial = OK
    8.ASROCK with HP Bios Mod + HP Cert + HP Serail = OK "not fail ?? - still work well"

    i did not what happen "but those are Win7 Ultimate " which ones take update and after update fail or pass "OK still work" "fail - meant first was ok after update are fail"
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    This is a problem with the Validation system.
    Even some Valid HP and Dell PC's get flagged as Non-Genuine.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. danwalmsley

    danwalmsley MDL Member

    Oct 15, 2009
    119
    19
    10
    Restarted after changing cert, nothing still not genuine.... I don't think 7loader will work, the update that I installed to make this happen was WindowsActivationUpdate.exe anyone got any ideas how to diagnose the problems?
     
  6. wuhoatu

    wuhoatu MDL Member

    Apr 24, 2009
    235
    14
    10
    #7 wuhoatu, Apr 20, 2010
    Last edited: Apr 20, 2010
    I do think mainboard manufacturer is not the matter. My mainboards are J&W and Gigabyte, booth with DELL SLIC and both genuine with MS Online Windows 7 Validation Checking.
     
  7. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. danwalmsley

    danwalmsley MDL Member

    Oct 15, 2009
    119
    19
    10
    Mine is a DELL pc with a DELL motherboard and a DELL bios, and a modded SLIC! I cant remember what slic table I put in, regardless even the 7loader doesn't work!
     
  9. wuhoatu

    wuhoatu MDL Member

    Apr 24, 2009
    235
    14
    10
    why don't you define your moded SLIC by SLIC Dump Toolkit???
     
  10. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,975
    10,542
    340
    How did you make the test? Through M$ genuine site (green circle)?
    I have access to a PC, same config like 6. I'll report the result later...I bet it will be still genuine.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. stirling

    stirling MDL Junior Member

    Jul 28, 2009
    62
    0
    0
    #12 stirling, Apr 20, 2010
    Last edited: Apr 20, 2010
    I have number six example and I have validate at m$ page two minutes agos. All is ok:worthy: Win 7 HPremium
     
  12. ennio

    ennio Guest

    I might be wrong, but I "smell a rat" here. I had several Asus with DELL and no problem at all.
     
  13. Hazar

    Hazar MDL Guru

    Jul 29, 2009
    2,523
    452
    90
    If what he said was true, most loaders would be history!
     
  14. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,366
    66,269
    300
    #15 Daz, Apr 20, 2010
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. danwalmsley

    danwalmsley MDL Member

    Oct 15, 2009
    119
    19
    10
    Validation failed, tried another key, slic dump toolkit reported that I dont have an OEM cert installed! Any ideas, Im Win 7 ultimate...
     
  16. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,366
    66,269
    300
    #17 Daz, Apr 20, 2010
    Last edited: Apr 20, 2010
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. Brainsuck

    Brainsuck MDL Addicted

    Oct 9, 2009
    666
    156
    30
    #18 Brainsuck, Apr 20, 2010
    Last edited: Apr 21, 2010
    This is how it busted
    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20001
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
    ACPI Table Name OEMID Value OEMTableID Value
    APIC 110909 APIC1026
    FACP 110909 FACP1026
    HPET 110909 OEMHPET
    MCFG 110909 OEMMCFG
    OEMB 110909 OEMB1026
    OSFR 110909 OEMOSFR
    SSDT DpgPmm CpuPm
    SLIC DELL QA09 anything wrong with this?

    It should look like this and it passes


    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20001
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
    ACPI Table NameOEMID ValueOEMTableID Value
    APICACRSYSAPIC0946
    FACPACRSYSACRPRDCT
    HPETACRSYSOEMHPET
    MCFGACRSYSOEMMCFG
    SLICACRSYSACRPRDCT
    OEMBACRSYSOEMB0946
    ASF!AMD SB600ASF
    SSDTA M I POWERNOW


    This one pass to. this is other bios mod same computer with dell slic acer cert and key

    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes
    Windows marker version: 0x20001
    OEMID and OEMTableID Consistent: yes
    BIOS Information:
    ACPI Table NameOEMID ValueOEMTableID Value
    APICDELL APIC0946
    FACPDELL QA09
    HPETDELL OEMHPET
    MCFGDELL OEMMCFG
    SLICDELL QA09
    OEMBDELL OEMB0946
    ASF!AMD SB600ASF
    SSDTA M I POWERNOW
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. luke

    luke MDL Senior Member

    Jun 22, 2007
    461
    35
    10
    sorry but your wrong me and my mates 5 all together are using SLIC 2.1 bios mods on all our system and we all have evga mother boards and we dont have any problems, im using a Alienware slic and there using asus.
     
  19. Valoni

    Valoni MDL Junior Member

    Aug 5, 2009
    65
    22
    0
    all tested machine are with modded bios "i use and work with them daily work"

    on the begin all installed well ,works fine, activated,updated well

    until some of them "but not all" start to fail to show non-genuine.

    so i just listed machine what have ,pass and their actual situation .

    all failed I re-validate with DAZ Activator.

    i used only Bios Mod + CERT + Serial ,
    but how i show this kind of activation start fail "for unknown reason"

    as i saying above not all "just some of them"

    regards,Valoni
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...