Mod Your Own Bios / Discussions on BIOS Transcoding

Discussion in 'BIOS Mods' started by hellohello, Jul 12, 2007.

  1. Toink

    Toink MDL Member

    Jul 5, 2007
    150
    15
    10
    #61 Toink, Nov 12, 2007
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  2. sCHAF83

    sCHAF83 MDL Novice

    Nov 20, 2007
    3
    0
    0
    #62 sCHAF83, Nov 20, 2007
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  3. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,834
    12,163
    340
    You did cbrom 1203.BIN /isa iasus.bin

    The resulting biosfile is the same (1203.bin). Check its date!! It's now your mod! ASUS.XRM-MS is the certificate, iasus.bin is the SLIC containing routine, all the other files are files created by cbrom.
    You only need now 1203.bin (this is your bios mod to flash) and ASUS.XRM-MS (this is the certificate which you have to apply.)

    Please consult your manual about how to flash a bios. Read carefully the stickies! And don't forget: a flash is a risk!

    Good luck.. there is all info you need. Take your time, don't hurry!

    Yen
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. sCHAF83

    sCHAF83 MDL Novice

    Nov 20, 2007
    3
    0
    0
    Thx 4 this fast reply!

    So, with this action i have patched the original 1203.bin bios file and it have now the slick code? I've read in another board that i have to usw winhex (an hex editor) to finish the process isnt it right?
    My 2 question is, with this certificate file.. i have to do WHAT? ;-)

    thx 4 help:)
     
  5. sCHAF83

    sCHAF83 MDL Novice

    Nov 20, 2007
    3
    0
    0
    Now ive flashed my bios and i proofed the information about the successful flashing process. Everything looks fine but it doesnt work as a registered vista.. :-(


    MFG
     
  6. motaba

    motaba MDL Novice

    Nov 3, 2007
    23
    3
    0
    does anyone know if there is a new version of the AMI BIOS FC SLIC FIX TOOL Ver 20070725 ??
     
  7. hevnbnd

    hevnbnd MDL Novice

    Nov 28, 2007
    4
    0
    0
    Why all the different brand OEMs

    Does it matter what brand I use IE ASUS DELL HP if not why all the options? I DONT HAVE ANY OF THESE BRANDS COMPUTERS... I just have one I built. Thanks Little lost on that...
     
  8. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,834
    12,163
    340
    No it doesn't matter. Choose what you want!
    There are different OEM versions of Vista to activate that's all. You only need the corresponding cert. and key. Some of us like to use the motherboards manuf.

    Yen
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,834
    12,163
    340
    Read the stickies.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. kvic

    kvic MDL Junior Member

    May 25, 2007
    70
    4
    0
    Hi everyone i have a asus m2n4-sli board right now im using the 901 bios not edited by me,what i want to do is flash it to the latest 1202 bios what i tried was the patch_asus found in the automod set ,first i renamed the file to yourbios then clicked on the bat file this is what i got.did i do this right?:confused:
     
  11. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,834
    12,163
    340
    Yes, it looks fine.
    The only thing is that this method doesn't work at al Asus Award bioses. If you don't get a SLIC you have to try the ISA method.

    Yen
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. kvic

    kvic MDL Junior Member

    May 25, 2007
    70
    4
    0
    Thank you:)
     
  13. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,834
    12,163
    340
    #74 Yen, Dec 2, 2007
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. rennya

    rennya MDL Novice

    Dec 5, 2007
    39
    2
    0
    #76 rennya, Dec 5, 2007
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  15. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,978
    3,306
    300
    #77 urie, Dec 5, 2007
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  16. rennya

    rennya MDL Novice

    Dec 5, 2007
    39
    2
    0
    #79 rennya, Dec 6, 2007
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Hmm.... so is that message indicates a successful patch?

    Code:
    C:\bios>cbrom m61smes2.f7 /ISA ISA.BIN
    cbrom V1.82 [04/11/07] (C)Phoenix Technologies 2001-2007
    Adding ISA.BIN  76.6%
    
     
  17. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,834
    12,163
    340
    YES, the patch is succesfull even when there aren't 100%. It's a "optical" bug!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...