MSI Wind/MEDION/AKOYA MINI BIOS MOD

Discussion in 'Windows Vista' started by Tulisan, Jul 14, 2008.

  1. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    12,156
    12,685
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    12,156
    12,685
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. will5

    will5 MDL Senior Member

    Jun 21, 2007
    260
    38
    10
    here is ats report from 1.6 bios:



    Hope you can find something interesting, if they change the cert to full mega book, we can use simply the msi cert
     

    Attached Files:

  4. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    12,156
    12,685
    340
    Unfortunately there is still a 'hybrid' SLIC (MSI / Medion):(
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. will5

    will5 MDL Senior Member

    Jun 21, 2007
    260
    38
    10
    Well, there is no much to do, at least someone will find a way to edit the slic table :) But I think is encrypted :(

    Will have to wait a wind with vista from factory
     
  6. Tulisan

    Tulisan MDL Junior Member

    Apr 25, 2007
    84
    0
    0
    #27 Tulisan, Aug 5, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
  7. Tulisan

    Tulisan MDL Junior Member

    Apr 25, 2007
    84
    0
    0

    Here's some more info I found out.

    1. Medion Akoya doesn't have a bluetooth module built in, maybe that's why it cannot control the bluetooth on the Wind.

    2. Medion Akoya doesn't have the built in 1gb RAM which the Wind has. It only has the SODIMM slot in there. If I put a 1gb RAM in it, it is the one detected by the BIOS, and not the soldered RAM.
     
  8. joker2k4

    joker2k4 MDL Novice

    Aug 2, 2008
    7
    0
    0
    rw everything method works, thx

    msi wind, bios 1.06
     
  9. will5

    will5 MDL Senior Member

    Jun 21, 2007
    260
    38
    10
    #30 will5, Aug 12, 2008
    Last edited: Aug 12, 2008
    Well, I´ll have to use the rw everything method.

    I have the msi cert, but I don´t have an msi serial number, its necesssary msi serial number or any oem will do?
     
  10. reginakampher

    reginakampher MDL Addicted

    Apr 5, 2008
    678
    151
    30
    You have a cert for the "hybrid' MSI/MEDIAN SLIC???
    Any OEM key will work if you have the correct cert.
     
  11. will5

    will5 MDL Senior Member

    Jun 21, 2007
    260
    38
    10
    #32 will5, Aug 12, 2008
    Last edited: Aug 12, 2008
    nooooouuu, nouu , nouu, nouuu :D

    I just have an msi cert to use with rw everything, just a megabook msi cert. I think that the hybrid cert, is not possible :(

    Anyway, I have a wind hanging around, so, if there are more info, test, debug, to do, I could help :)


    btw, most oem keys, are not working, just keep telling me there is no valid ultimatee key.

    there are new keys for sp1? can someone send me a working one? ultimate and sp1?

    thanks!
     
  12. reginakampher

    reginakampher MDL Addicted

    Apr 5, 2008
    678
    151
    30
    You got me all excited for nothing....lol. Anyways, the RW-Everything method has been replaced with flagmax's bootloader method, a far superior method. It may work on your computer. Check it out, maybe you can test it on your PC and provide some data.

    SP1 uses same keys. I don't know why you are having problems with it.
     
  13. will5

    will5 MDL Senior Member

    Jun 21, 2007
    260
    38
    10
    Well, I think that, that was the first time I´ve got excited an english talking person, and the last time, too...:D

    I´ll try the new method (described by you, nothing related to an hybrid :p), and report :)
     
  14. will5

    will5 MDL Senior Member

    Jun 21, 2007
    260
    38
    10
    Well, now i´m using flagman method, seems to work pretty good :D
     
  15. effpe

    effpe MDL Novice

    Sep 12, 2008
    1
    0
    0
    #38 effpe, Sep 12, 2008
    Last edited: Sep 12, 2008
    Hey,

    I don't know much about the guts of bioses, but I've checked the OEM in MSI Wind BIOS 1.08 SLIC.
    It says: OEM ID 6 0Ah 'MSI_NB'
    OEM Table ID 8 10h 'MEGABOOK'

    I hope this is the information what you were looking for. I also attached the full table set.
     

    Attached Files:

  16. reginakampher

    reginakampher MDL Addicted

    Apr 5, 2008
    678
    151
    30
    You have one of those "hybrid" MSI/MEDION SLIC. A certificate for that SLIC is not available at this time as far as I know.