Request thread for problematic Phoenix bioses, preferably SONY VAIO and others.

Discussion in 'BIOS Mod Requests. Post Requests Only' started by Yen, Aug 14, 2009.

  1. sungerbob

    sungerbob MDL Novice

    Nov 8, 2014
    27
    2
    0
  2. Vlad01

    Vlad01 MDL Novice

    Jul 17, 2017
    2
    0
    0
    Hi,

    Wondering if anyone could take a look at my bios and possibly mod the ACPI to be complaint with Win 7?

    I have a Fujitsu Siemens D1692 dual Optron socket 940 board as a project system.

    I have flashed it to the latest bios V1.10

    Bios is Phoenix.

    Currently have 1 Optron 252 "Troy" CPU installed, seller in Germany sent me one wrong CPU in the pair so waiting for that to be sorted, otherwise the system works fine with one CPU as its stated in the board manual that its fully compatible with just one installed.

    The issue I am having is I can install XP, XP x64 and 2k no probs and even boot linux as a test. I can't install Win 7 or even Vista as I get a BSOD "0x A5" "bios is not ACPI compliant. This happens immediately after the initial loading of the files for setup. Ie. the black/white screen with progress bar after inserting the DVD or installation bootable USB. Soon as the windows logo tries to come up it gets the BSOD with A5

    Not matter what I have tired in the bios its still the same and it actually lacks any ACPI settings other than suspend mode.

    I have the original 1.10 bios at home. I have a RW dump of the ACPI table which I will post both up when I get home.

    I would like someone if possible to fix it up and if possible to add or enable some advance CPU options as I would like to be able to change frequencies, voltages, multipliers etc..


    I definitely think its a bios issue as I am running Win 7 on a Tyan Thunder K7X Pro which is dual Athlon MP 2800 which is quite a few years older and also amazingly is socket A, runs Win 7 great. It also has Phoenix bios

    Let me know if there is any other info needed other than the files coming a bit later.
     
  3. Rudi05

    Rudi05 MDL Novice

    Nov 12, 2017
    1
    0
    0
    Hallo, I need help with a Toshiba Satellite a100-209, it is allready 11 Years old and has a SATA 1 for the harddisc, so I put a SSD and installed Win 7 susseccfull, but the SSD runs only in Ide-mod, in the orginal bios is no option for AHCPI mode.
    The mainbord is ATI SB450 Chipset ATI RAdeon Xpress 200M(RC410M) + SB450 with Poenix Bios Version 2.30 09/30/08.
    I heard that it is possible to add AHCPI Mode to the Bios, but I have no plan o do this, is there somebody who can help me?
    I added the Biosfile S10E230.7z.
    Thanks a lot
    Rudi
     

    Attached Files:

  4. peter_58_ha

    peter_58_ha Red Pete

    Sep 30, 2009
    317
    36
    10
  5. goodflood

    goodflood MDL Junior Member

    Feb 16, 2011
    84
    9
    0
    Hello!

    Looks like my new UEFI only? Laptop will not allow Win 7. I as referred from here: https://forums.mydigitallife.net/th...stall-win7-64-bit-on-uefi-laptop.76391/page-4 to get help (specifically @Serg008) to mod/update the BIOS. Below is some information. Note that my situation is unusual; there is no manufacturer but an assembler and seller that I got the system from, so no official BIOS versions available from them.

    Errors when Installing Win 7 in UEFI mode are Windows Recovery Error/ ACPI non-compliance and in non-UEFI mode, various boot and BCD errors.

    =========SIW shows===========

    BIOS Properties
    BIOS Vendor American Megatrends Inc.
    Serial Number Not Applicable
    BIOS Version 1.05.15RSA
    Firmware Version [unknown]
    BIOS Date 01/15/2018
    BIOS Size 16384 KB
    BIOS Starting Segment F000h
    BIOS Release Version 5.12
    DMI Version 3.0

    ==========BIOS itself shows=====

    Version 2.18.1263
    BIOS Date: 01/15/2018
    Ver: H850HC00F
    American MegaTrends Inc.

    ==========Systeminfo shows======

    BIOS Version: American Megatrends Inc. 1.05.15RSA, 1/15/2018

    ==========AMI MOBO Utility shows=

    +---------------------------------------------------------------------------+
    | Motherboard ID Utility (Aptio) v1.00 |
    | Copyright (C)2014 American Megatrends Inc. All Rights Reserved. |
    +---------------------------------------------------------------------------+
    System manufacturer: "System76"

    Baseboard manufacturer: "System76"

    ================================

    I had moved the RAM revealing the mobo make.

    BIOS POST: https://forums.mydigitallife.net/attachments/bios-post-version-jpg.44390/
    MOBO PIC: https://forums.mydigitallife.net/attachments/gazp12-lap-mobo-type-img-jpg.44389/
    BIOS MOBO VERSION: https://forums.mydigitallife.net/attachments/bios-version-jpg.44371/
    MORE BIOS PICS: https://forums.mydigitallife.net/th...stall-win7-64-bit-on-uefi-laptop.76391/page-2

    Any help if this is doable or confirmation that this is not doable is appreciated!
     
  6. Roderic

    Roderic MDL Novice

    Mar 24, 2018
    5
    0
    0
    Would be very grateful if you could repost this.
     
  7. NewMka

    NewMka MDL Novice

    Apr 11, 2010
    27
    1
    0
  8. ac6729

    ac6729 MDL Novice

    Nov 21, 2010
    3
    0
    0
    I've reinstalled sony original bios and now slic 2.1 it's ok. Before do this, I don't have slic 2.1 Installed. It's a second hand laptop, perhaps someone mess with bios previously...

    Thanks!

    ac6729
     
  9. saiber77

    saiber77 MDL Novice

    May 21, 2012
    25
    3
    0
  10. saiber77

    saiber77 MDL Novice

    May 21, 2012
    25
    3
    0
    Hey thanks Serg008. You rock!
     
  11. saiber77

    saiber77 MDL Novice

    May 21, 2012
    25
    3
    0
    Hey Serg008, again you rock!

    I successfully updated the BIOS to SLIC 2.1. I have included a .ZIP of the Modded BIOS for anyone else who ever might need it. The Winflash utility needs to be run as an administrator, and it looks for "BIOS.WPH" by default but if you browse and choose "R0044J1_SLIC.wph" from the flash directory it will proceed normally and flash the modified BIOS, SLIC Toolkit found 2.1 tables and Windows activated. Extract both 7zip files into the same directory, I had to separate the BIOS WPH from the rest because of attachment size limitation. Happy BIOS flashing!
     

    Attached Files:

  12. fbifido

    fbifido MDL Member

    Jun 6, 2007
    197
    26
    10
  13. pm67310

    pm67310 MDL Junior Member

    Sep 6, 2011
    52
    23
    0
    help hp d530 SFF 2.44 bios inject latest microcode not working :(

    used

    cbrom195.exe Rom.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN (generated cpu microcode are correct cpuid F29 )

    if you use cbrom195.exe Rom.BIN /D (hp d530 SFF Rom.bin) HANG